Pod povećalom MW-a

Prebacili smo se na Substack jer se svijet mijenja – na gore!

Urednici Matrix Worlda

Neko vrijeme nismo objavljivali nove članke jer smo morali potražiti nove načine objavljivanja naših članaka. Čini se kako je jedino rješenje prebacivanje na Substack jer MW na Worpressu više nije samoodrživ. Od Pay Pala smo morali odustati jer ovaj virtualni platežni posrednik odnedavno kažnjava svoje korisnike u skladu s njihovim objavama na društvenim mrežama i internetu. Za takav podvig nemamo novca jer su naši članci sve ono što Pay Pal kažnjava.

Novi vjetar u leđa.

Neke odluke nije lako donijeti, no Subctack je trenutačno jedina besplatna platforma koja ne “kažnjava” svoje korisnike za intelektualni, istraživački i kreativni rad. Word Press ne samo da je postao preskup već nas onemogućava na sve moguće načine u održavanju bloga s informacijama koje nisu u skladu sa zvaničnom naracijom bez obzira na temu.

S obzirom da nemamo želje pjevati onako kako guzonje “kažu” ostali smo dosljedni sebi i nastavili po starom – bez cenzora i sponzora.

Ako nas želite pratiti i dalje, pretplatite se na Matrix World na Substacku i ostavite svoje komentare ispod članaka na novoj platformi, jer nas vaše mišljenje i te kako zanima.

Ostalo je sve isto.

Članke i dalje objavljujemo na Twitteru i Vkontakte, a naše video uratke možete pratiti na Tik Toku i Rumblu.